(Østlendingen)

Den bekreftelsen fikk man til de grader da Helsedirektoratet var på besøk ved Frisklivssentralen i forrige uke.

Seniorrådgiverne Jorunn Killingstad og Inger Merete Skarpaas likte det de så og hørte under dialogmøtet med frisklivssentralens ansatte.

– Vi er virkelig imponert. Her gjør de ting som man skal, på den rette måten, sier Killingstad og Skarpaas.

– Det er virkelig godt å høre. Vi tar til oss innspill fra rådgiverne og skal fortsette arbeidet med å utvikle. Det gir oss ekstra inspirasjon å få en slik anerkjennelse, sier avdelingsleder Kine Gjerdrum.

Samarbeid viktig

Det gode samarbeidet interkommunalt og tverrfaglig imponerte særlig seniorrådgiverne i Helsedirektoratet.

Innsatsen som også frivillige gjør i denne sammenheng, er til å bli imponert over, slår Helsedirektoratet fast.

– Det er 86 prosent av landets befolkning som har tilgang til frisklivssentraler og de tilbud de har og det forebyggende arbeidet som utføres. Det er spesielt krevende å drive et slikt tilbud i små kommuner i forhold til i større kommuner og byer. Desto større prestasjon er det å få det til slik som de gjør her. Frisklivssentralen i Solør er et godt forbilde for andre og får det til på utmerket vis, slår Killingstad og Skarpaas fast.

Solør Frisklivssentral er den eneste utviklingssentralen i Innlandet. En utviklingssentral bidrar til erfaringsutveksling, nettverks- og kompetansebygging, kvalitet- og videreutvikling av kommunale frisklivs-, lærings- og mestringstilbud regionalt og nasjonalt. Vi er godt forankret i kommunale planer.

Jobben som utviklingssentral går også ut på å bistå andre småkommuner med å starte opp frisklivssentral.

– Med et slikt ansvar er det veldig viktig at vi får en bekreftelse på at det arbeidet vi gjør er riktig, sier avdelingsleder, Kine Gjerdrum.

Hun vikarierer som avdelingsleder mens Ingrid Haagensen Woll, er i mammapermisjon.

Tidligere avdelingsleder, Thomas Meiningen, har vært med fra start da de ble utviklingssentral. Han går nå over i annen stilling i kommunen som rehabiliteringskoordinator.

Jasmin Konjic er ansatt i et vikariat som frisklivsveileder og sørger for at mange får oppfølging og gode aktivitetstilbud ukentlig.

– Når det vi anbefaler gjøres så godt og riktig, er det ingen grunn til annet enn å rose virksomheten ved frisklivssentralen i Solør, sier seniorrådgiverne i Helsedirektoratet, Jorunn Killingstad og Inger Merete Skarpaas.

Roser

– Når det vi anbefaler gjøres så godt og riktig, er ingen grunn til annet ennå rose virksomheten ved frisklivssentralen i Solør, sier seniorrådgiverne i Helsedirektoratet, Jorunn Killingstad og Inger Merete Skarpaas.

Solør Frisklivssentral driver med flere ulike kurs. Spennet er stort.

Alt fra Bra mat kurs, livsmestring, kurs i depresjonsmestring (Kid), å leve med kols og andre lungelidelser, kreft-mestring, å leve med diabetes type 2, røykeslutt, søvnkurs (sov godt) mm. I sine lokaler på Flisa holder de åpen trening, gruppetrening og avspenning.

Vi har også bassengtrening, utetrening og spinning på våres program. De har tilbud både i Åsnes og i Våler kommune.

Frisklivssentralen har også to aktivitetskontakter, Eva Neser og Lisbeth Rindal. De er med på de fleste samlinger i regi av sentralen. Dette er viktige samarbeidspartnere for oss og de gjør en fantastisk jobb. De har flere frivillige involvert i Sterk og Stødig.