– Denne uka med innspill og engasjement fra mange lag og foreninger bekreftet at det finnes mange veldig tilbud. Nå gjelder det å lage en oversikt over hvor og når de faste tingene foregår gjennom året. Det hele var så vellykket nå at vi vil forsøke å få en slik folkehelseuke til å bli arrangert årlig, sier frisklivsvegleder Liv Brekka.

Mer enn trening

Selv om det er et sterkt ønske at flest mulig av kommunens innbyggere skal røre mest mulig på seg og trene etter eget behov og evne, var det også et mål med folkehelseuka å vise at folkehelse er mer enn trening.

– Ja, folkehelse er en kombinasjon av mange faktorer, ikke bare fysisk aktivitet, men også møteplasser, sammenkomster der man koser seg med et eller annet, er viktig for å få en god folkehelse. Derfor er det viktig at vi får en samlet oversikt over det lag og foreninger har å tilby gjennom hele året. Vi kommer til å satse mye på å lage en slik oversikt som innbyggerne kan plukke fra og finne det man har lyst til å være med på, sier Brekka.

Stor deltakelse

Deltakelsen i årets folkehelseuke ble god. Mange møtte fram til de forskjellige arrangementene. Det var en flott åpning på rådhusplassen med minirøris med barnehagebarn. Det var folksomt i Idrettsparken på Kjellmyra der det var aktivitetsløype, idrettsmerkeprøver, grilling, turorientering og trivsel.

Turorientering, stolpejakt og toppturer startet i forbindelse folkehelseuka. I disse aktivitetene vil det være mye folk i farten gjennom hele sommeren og høsten.

Trimdans og trekkspillkro på Skansen grendehus er ukentlige folkehelseinnslag.

Man hadde kanskje ventet seg mer folk til Myrmoen for vegledning i bruken av treningsapparatene som er plassert i friluftsområdet.

– Nå er ikke disse apparatene vanskelige å bruke, så det var nok ikke mange som følte behov for slik instruksjon. Det er i hele tatt mye folk som bruker trimmulighetene på Myrmoen. Det er vi got fornøyd med, sier frisklivsvegleder Liv Brekka i Åsnes.

I tillegg har Solør frisklivssentral spennende og gode tilbud til folk i Åsnes og Våler gjennom hele året. Folkehelsa har i hele tatt blitt et satsingsområde i Åsnes kommune. Håpet er også at disse tilbudene også skal veie tungt i vektskåla når utflyttede Åsnes-sokninger vurderer om man skal flytte hjem.