Alle som er bosatt i Åsnes og Våler kan benytte seg av tilbudene. Man kan delta på frisklivstrening i tre måneder, kurs eller andre frisklivsaktiviteter. Henvisning til aktivitetene kan man få gjennom sin fastlege, Nav, eller at man rett og slett selv tar kontakt med Frisklivssentralen.

Endre livsstil

For dem som ønsker å endre livsstilen og gå ned i vekt, er det kurstilbud denne høsten. Kurset er gruppebasert og består av åtte teorisamlinger, samt to ukentlige treningsøkter. Hele kurset varer i 12 uker. Det er individuell kartlegging og oppfølging. Kurset starter i september.

For personer som har eller har hatt kreftsykdom, og som ønsker å treffe andre i samme situasjon og få hjelp til å mestre hverdagen, er det også kurs som starter i oktober. Det er et kurs som arrangeres i samarbeid med kreftkoordinator for Våler og Åsnes. Det er fem gruppesamlinger, deltakelse i frisklivstrening og individuelle samtaler og kartlegging.

Videre er det kurs i å leve med diabetes 2. Det kurs starter i november og består av tre temasamlinger, frisklivstrening og individuell kartlegging og samtaler.

For dem som ønsker å bli nikotinfrie, er det også gode muligheter. Drahjelp til det kan man få gjennom et kurs som består av fire samlinger. Det kreves et depositum til dette kurset, men det er penger man får tilbake hvis man er tobakksfri etter ett år. Kurset starter i januar, men er det stor nok interesse, kan det bli kurs alt i høst. Det kreves fire deltakere for å starte kurset.

Trening og mat

Det er også mange muligheter til å få hjelp med mat og trening. Bra mat for eldre er et kurs med tips og motivasjon til et sunnere kosthold i hverdagen. Det er fem gruppesamlinger på dette kurset som starter i november.

Bevegelsesglede er viktig, og siste torsdag i måneden er det en times tilrettelagt trening for dem som har eller har hatt kreft. Det tilbudet er gratis og starter siste torsdag i august.

Friskliv for unge er et viktig tilbud. Det er et fritidstilbud til elever i ungdomsskolen i Åsnes som ikke er med på andre organiserte aktiviteter. Dette starter ved Åsnes u-skole i september.

Økt hverdagsaktivitet for alle innbyggere i Åsnes og Våler er et ønske. Kan man dokumentere en halvtimes aktivitet hver dag i hele november og sender skjema med dette til Frisklivssentralen i Solør, blir man med i trekningen av flotte aktivitetsfremmende premier.

Videre skal det arrangeres ulike temakvelder for alle som bor i Våler og Åsnes. Alt dette blir publisert på kommunenes hjemmesider.