(Nettavisen)

City Ground har vært en ekkel bane for Manchester City. De har kun vunnet tre av de siste 16 bortekampene mot Nottingham Forest i den engelske toppdivisjonen - i 1985, 1990 og 1993.

Men City er et helt annet lag nå enn i 1993. Det gjør at man ikke skal legge for mye vekt på denne statistikken.

2,90 i odds på at Manchester City vinner på denne måten mot Nottingham Forest

Likevel; City klarte ikke å ta tre poeng på City Ground sist sesong. Da endte kampen 1-1.

City trives tydeligvis ikke spesielt godt i Midlands. De har nemlig tapt begge sine Premier League-kamper i Midlands så langt denne sesongen. De tapte 1-2 mot Wolves og 0-1 mot Aston Villa. Forrige gang de tapte tre bortekamper på rad i Midlands var tilbake mellom mars og desember i 2008.

Vi tror ikke de opplever det denne gangen.

City kan vinne begge kampene mot Forest i samme sesong for første gang siden 1999-2000-sesongen. Den gangen spilte begge lagene på nivå to. Forrige gang City klarte det i toppdivisjonen var ni år tidligere. Det gjentar den prestasjonen søndag, tror vi.

Nottingham Forest - Manchester City

Odds: Manchester City vinner og over 3,5 mål - 2,90 i odds

Kampstart søndag 28. april kl. 17:30

Spillestopp kl 17:29

City Ground

Slik ser du kampen:

Den vises på Vsport Premier League og Viaplay Her kan du skaffe deg tilgang

Vi tror at Manchester City vinner og over 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,90 i odds

Uansett hva som skjer på City Ground søndag vil det ha stor betydelig i begge ender av Premier League-tabellen.

Manchester City kjemper om ligatittelen, mens Nottingham Forest befinner seg ett poeng foran Luton Town som er under nedrykksstreken.

Forest spiller likevel helt uten press i søndagens kamp. Det er ingen forventer at de skal ta poeng mot Pep Guardiolas lag, men skulle de overraske vil det gi dem en skikkelig boost før de siste kampene.

Og det er ikke helt usannsynlig.

City har nemlig tapt de to siste kampene i Midlands i Premier League denne sesongen - 1-2 mot Wolves og 0-1 mot Aston Villa.

Forest-manager Nuno Espírito Santo har også en god statistikk mot Manchester City. Portugiseren har vunnet tre av de fire siste ligakampene mot de lyseblå fra Manchester, og han har faktisk kun tapt én av fire hjemmekamper mot Pep Guardiolas mannskap.

Forest har spillere som kan skape problemer for City.

Morgan Gibbs-White har vært involvert i fire mål på de tre siste Premier League-kampene på hjemmebane. Han har to scoringer og to målgivende pasninger.

De har også Chris Wood, som har scoret flere viktige mål for Midlands-laget denne sesongen. Newzealenderen har vært involvert i seks scoringer på de ni siste hjemmekampene. Wood har scoret fem ganger og står med én målgivende pasning.

Men vi tror Forest får det tøft. For tøft.

Ubeseiret i 30 kamper på rad

De regjerende Premier League-mesterne kommer til City Ground i monsterform. City var solide i torsdagens 4-0-seier på bortebane mot Brighton på Amex Stadium. De er nå ubeseiret i 30 kamper på rad i alle turneringer. Det er kun to andre engelske lag som har klart den prestasjonen.

Det var fjerde ligakampen på rad hvor City scoret fire mål eller flere. Det er noe kun tre andre lag har klart før dem i Premier League-historien.

Det gjenstår å se om Erling Braut Haaland blir spilleklar til kampen mot Forest. Nordmannens skade skal ikke være alvorlig, men han var ikke med i troppen til bortekampen mot Brighton.

Foruten Haaland, har Guardiola en skadefri tropp. Nuno er nesten i samme situasjon. Willy Boly er ute med en langtidsskade, og i tillegg er Taiwo Awoniyi usikker. Nigerianeren er tilbake i trening, men det er ikke signalisert når han kommer på banen igjen.

Etter at City spilte uavgjort mot Arsenal og Liverpool i mars, har de virkelig funnet formen foran mål. De har scoret 17 ganger på de fire siste Premier League-kampene.

Forest på sin side har kun vunnet én av de siste ni ligakampene, og de har bare holdt nullen i én av de siste 23 kampene. Det kan bli en underholdende kveld på City Ground. Iallfall om du holder med City.

Vi tror at Manchester City vinner og over 3,5 mål. Det spiller du på her til 2,90 i odds