(Nettavisen)

Lørdagens tippekupong består av en kamp fra Eliteserien, seks kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 1 mill kr og innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Rosenborg - Bodø/Glimt
Det var ikke stilt de aller største forventningene til Rosenborg foran denne sesongen, men Alfred Johansson har fått bra fasong på RBK som har tatt tre seire og kun ett tap hittil. Det skal riktignok sies at motstanden ikke har vært allverden med hjemmekamper mot Sandefjord (2-0) og HamKam (1-0) og bortekamper mot Strømgsodset (0-1) og Haugesund (3-1 seier). Hadde fortjent poeng borte mot Godset dog, men Haugesund var minst like gode som Rosenborg sist søndag, så de to kampene utjevner seg nok. Totalt 7-3-5 på Lerkendal forrige sesong.

Bodø/Glimt kom tidlig foran med 1-0 hjemme mot Molde i søndagens storkamp mot Aspmyra, men klarte ikke å score flere mål og derme kom Molde tilbake med 1-1 og det endte uavgjort. Innledet sesongen med tre strake seire og topper tabellen med sine 10 poeng på bedre målforskjell enn Molde og Brann på samme poengsum. Solide 10-2-3 på bortebane i fjorårssesongen.

Vi merker oss 1-1, 3-2 og 0-0 i tilsvarende kamp på Lerkendal de tre foregående sesongene. UB.

2. Aston Villa - Chelsea
Aston Villa lå lenge under 0-2 borte mot Lille i torsdagens returkamp kvartfinalen i European Conference League, men Matty Cash reduserte til 1-2 like før slutt og dermed ble det ekstraomganger og etterhvert straffesparkkonkurranse som Villa gikk seirende ut av. Aston Villa er dermed det eneste engelske laget som er med i en av semifinalene i de tre turneringene. Leverte en strålende bortekamp mot Arsenal i Premier League forrige søndag og det var ikke veldig mye å utsette på at de vant den kampen 2-0. Sist lørdag snudde de 0-1 til 3-1 seier hjemme mot Bournemouth. Holder fjerdeplassen med sine 66 poeng og har seks poeng ned til Tottenham på femteplass, men med to kamper mer spilt. Solide 12-2-3 hjemme på Villa Park. Douglas Luiz er tilbake etter to kampers karantene, ellers er det ingen endringer i troppen.

Chelsea har levert en meget skuffende sesong og etter sist lørdags 0-1 tap mot Manchester City i FA-cup semifinalen, er Chelsea ute av alle turneringer. Ligger på en svak niendeplass i Premier League med sine 47 poeng på 32 spilte kamper og har lite å spille for. Det var tydelig i tirsdagens bortekamp mot Arsenal der de tapte hele 0-5. Står dermed med svake 5-4-7 på bortebane i Premier League denne sesongen. Cole Palmer var ute mot Arsenal grunnet sykdom, men klar igjen til lørdagens kamp. Men Enzo Fernandez er ute for resten av sesongen.

Det står 1-0-3 på de fire siste tilsvarende på Villa Park, men helt andre forutsetninger denne sesongen og Chelsea har lite å spille for. H.

3. Everton - Brentford
Everton er som kjent fratrukket åtte poeng, men tok en ekstremt viktig 2-0 seier hjemme mot Nottingham Forest søndag og fulgte opp med en enda mer imponerende 2-0 seier hjemme mot Liverpool onsdag kveld. Den seieren og de seks poengene har langt på vei sikret Everton ny kontrakt i Premier League. Med fire gjenstående kamper er det det nå åtte poeng ned til Luton under streken. Vitalii Mykolenko er ny på skadelisten og blir trolig erstattet av Ashley Young. Beto og Seamus Coleman er fortsatt ute.

Brentford med en svært viktig 2-0 seier hjemme mot Sheffield United for 14 dager siden og tok en minst like viktig seier sist lørdag da de vant med hele 5-1 borte mot Luton. Dermed er de oppe på 35 poeng og med ti poeng ned til Luton under streken med kun fire kamper igjen å spille, kommer ikke Brentford til å rykke ned. Hatt veldig mye skader denne sesongen, men toppnivået er høyt. Borte har de ikke levert spesielt bra med 4-2-11 totalt. Ivan Toney kan være tilbake etter å ha mistet de to foregående kampene.

1-0 til Everton i tilsvarende kamp forrige sesong. Tror ikke Everton taper denne. HU.

4. Fulham - Crystal Palace
Marco Silva fortsetter å gjøre en solid managerjobb i Fulham. Førte laget til en flott tiendeplass forrige sesong og med fem kamper igjen å spille ligger Fulham på tolvteplass med sine 42 poeng. Tok sin første borteseier mot West Ham på 21 år for 14 dager siden, de de vant fortjent vant 2-0 etter to scoringer av midtbaneeleganten Andreas Pereira. Men måtte se seg slått 1-3 hjemme mot Liverpool forrige søndag. Ligger på 13. plass med sine 42 poeng og har fine 9-3-7 hjemme på Craven Cottage. Willian er tilbake i trening og klar til lørdagens kamp.

Crystal Palace har virkelig fulgt opp sin sensasjonelle 1-0 seier borte mot Liverpool for 14 dager siden. Sist søndag ble det en overbevisende 5-2 seier hjemme mot West Ham og onsdag ble det 2-0 seier hjemme mot Newcastle. De ni poengene har sendt Palace opp på 14. plass med sine 39 poeng og ny kontrakt er sikret. Viktige Eberechi Eze er usikker etter å ha pådratt seg en smell i onsdagens hjemmekamp mot Newcastle.

Det endte forøvrig 2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Manchester United - Burnley
Manchester United ledet 3-0 etter 71 minutter i søndagens semifinale i FA-cupen på Wembley, men klarte sensajonelt nok å skusle vekk den ledelsen da Haji Wright utlignet til 3-3 fem minutter på overtid. Dermed ble det ekstraomganger og påfølgende straffesparkkonkurranse som tilslutt endte med United-seier og dermed er de klare for FA-cup finale mot Manchester City. Kom under både 0-1 og 1-2 hjemme mot tabelljumbo Sheffield United onsdag kveld, men endte opp med å vinne kampen 4-2. Tok seg opp på sjetteplass med den seieren med sine 52 poeng. Totalt 9-2-5 hjemme på Old Trafford. Marcus Rashford, Willy Kambwala, Raphael Varane, Luke Shaw, Jonny Evans, Tyrell Malacia, Victor Lindelof og Lisandro Martinez er alle uaktuelle for United.

Burnley stod med 1-4-1 før sist lørdags ekstremt viktige bortekamp mot Sheffield United. Den kampen vant de med 4-1 og selv om de fikk godt betalt og hadde marginene med seg i den kampen er de nå oppe i 23 poeng og det er kun tre poeng opp til Nottingham Forest på sikker plass når begge lagene har fire kamper igjen å spille. Har ikke bedre enn 3-4-10 på bortebane, men klart 2-2 både mot West Ham og Chelsea på bortebane i det siste. Ingen nye fravær eller karantener for Burnley.

Under tvil bruker vi Manchester United som en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

6. Newcastle - Sheffield United
Etter 4-0 hjemme mot Tottenham nest sist og 1-0 seier borte mot Fulham tredje sist, ble det ny nedtur på bortebane for Newcastle onsdag kveld med 0-2 tap mot Crystal Palace. Har dermed meget svake 4-2-10 på bortebane denne sesongen. Det går langt bedre hjemme på St. James Park for skadeskutte Newcastle, der har de levert 11-3-3 denne sesongen. Ligger på sjuendeplass med sine 50 poeng. Fortsatt en bråte med skader for Newcastle, men Callum Wilson er i det minste tilbake i spill.

Sheffield United har ikke hatt ett vellykket comeback i Premier League og lagt på nedrykksplass stort sett hele sesongen. Tapte hele 1-4 i sekspoengskampen hjemme mot Burnley forrige lørdag, men selv om de ledet både 1-0 og 2-1 borte mot Manchester United onsdag kveld, endte de opp med tape den kampen 2-4. Ligger helt sist med kun 16 poeng på 33 spilte kamper. Det er ti poeng opp til Nottingham Forest på sikker plass, så Sheffield United kommer til å rykke ned. Bedrøvelige 1-3-13 på bortebane. Toppscorer Oli McBurnie er ute for resten av sesongen og det er en god del skader også ellers i troppen til manager Chris Wilder.

Newcastle har vært solide på hjemmebane hele sesongen og blir en av våre sikre på en vrien lørdagskupong. H.

7. Wolverhampton - Luton
Wolverhampton med en ganske bra sesong og ligger på tolvteplass med sine 43 poeng, det er sju poeng opp til Newcastle på sjuendeplass. Men hatt en skuffende uke med 0-2 tap hjemme mot Arsenal forrige lørdag og 0-1 tap hjemme mot Bournemouth onsdag kveld. Vist sviktende form i det siste og kun tatt to poeng på sine seks siste seriekamper (0-2-4). Variable 7-3-7 på hjemmebane. Pedro Neto og Craig Dawson er fortsatt ute, mens Jean-Ricner Bellegarde kan bli klar.

Luton var som ventet sjanseløse borte mot Manchester City for 14 dager siden og tapte hele 1-5. Men vi hadde litt trua på laget hjemme mot Brentford forrige lørdag, men det endte med ett nytt 1-5 tap og var en stor skuffelse. Ligger fortsatt tredje sist og under streken med sine 25 poeng, men all den tid også Nottingham Forest tapte forrige helg, er det fortsatt kun ett poeng opp til Forest på sikker plass. Borte har Luton kun vunnet to kamper denne sesongen (2-4-11). Issa Kabore pådro seg en ankelskade mot Brentford forrige helg og er ute for resten av sesongen.

Det vil overraske om Wolverhampton taper tre hjemmekamper på rad. Vi tror mye på hjemmeseier. H.

8. Hull - Ipswich
De fem siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship.

Vi hadde feelingen for at Hull kunne vinne onsdagens hengekamp borte mot Coventry og fikk rett i det. Er dermed oppe på 69 poeng, det er kun tre poeng opp til Norwich på sjetteplass og West Bromwich på femteplass og playoff. Men kun to runder gjenstår og Hull har sju mål dårligere målforskjell enn Norwich og 14 mål dårligere måforskjell enn West Bromwich . Selv med seire i sine to siste, skal det mye til for at Hull tar den sjetteplassen. Ubeseiret på sine fem siste (3-2-0) og helt greie 8-8-6 totalt på hjemmebane.

Nyopprykkede Ipswich med en sensasjonelt sterk sesong og har alt i egne hender i forhold til direkte opprykk. Det er ett poeng opp til Leeds på andreplass, men Ipswich har to kamper mindre spilt. Vinner Ipswich sine tre siste seriekamper, så rykker de opp til Premier League. Har ikke spilt seriekamp siden lørdag for to uker siden, da ble det 1-1 hjemme mot Middlesbrough, mens det ble 0-0 borte mot Watford nest sist. Totalt 11-5-5 på bortebane.

Vrien kamp dette. Vi ender opp med HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Huddersfield - Birmingham
Det er tett i opprykkskampen og det er tett i nedrykkstriden. Både Huddersfield og Birmingham ligger under streken når to serierunder gjenstår. Huddersfield nest sist med sine 44 poeng, Birmingham tredje sist med 46 poeng. Sheffield Wednesday fjerde sist med 47 poeng.

Det betyr at Huddersfield kan være på sikker plass etter lørdagens serierunde om de slår Birmingham hjemme og Sheffield Wednesday taper hjemme mot West Bromwich. Hadde muligheten til å forbedre tabellsituasjonen sin forrige lørdag, men tapte hele 0-4 hjemme mot Swansea og har ikke bedre enn 1-2-3 på sine seks siste seriekamper.

Birmingham måtte på sin side nøye seg med 0-0 borte mot allerede nedrykksklare Rotherham forrige lørdag, men ørlite bedre form i det siste med 2-1-3 på de seks siste seriekampene, Avslutter hjemme mot sannsynligvis på det tidspunktet playoffklare Norwich, men trolig må de ha minst fire poeng på de to siste for å berge plassen. Meget svake 3-4-15 på bortebane.

Det står 1-3-0 i tilsvarende kamp de fire foregående sesongene. Kampen ingen vil tape, ender vel med poengdeling da. U.

10. Millwall - Plymouth
Millwall var nevnt blant outsiderne til playoff foran sesongen, men London-laget har ikke innfridd. Men to strake hjemmeseire og en sterk 1-0 seier borte mot Sunderland forrige lørdag, har sendt Millwall langt unna nedrykkstriden. Ligger på 16. plass med sine 53 poeng og kan ikke lenger rykke ned. Variable 8-5-9 totalt hjemme på The Den denne sesongen.

Nyopprykkede Plymouth med en kanonviktig 1-0 seier hjemme mot opprykksjaktende Leicester forrige fredag, men tapte 0-3 borte mot Stoke forrige lørdag og ligger utsatt til på sine 20. plass. Med sine 48 poeng, er det kun to poeng ned til Birmingham under streken. Hjemmekamp mot et sannsynlig ferdigspilt Hull i den siste serierunden. Ikke levert spesielt bra på bortebane (3-7-12).

Det er bortelaget som har klart mest å spille for, men med kun tre borteseier er det vanskelig å tro på Plymouth. HU.

11. Sheffield Wednesday - West Bromwich
Sheffield Wednsday klarte på mirakuløst vis å ta seg til Championship via playoff etter forrige sesong, men har stort sett lagt under nedrykksstreken i Championship hele sesongen. Men med 2-3-1 på de seks siste seriekampene og en knallsterk 3-1 seier borte mot Blackburn forrige søndag, er de på sikker plass før de to siste serierundene. Med sine 47 poeng er det ett poeng ned til Birmingham og to poeng ned til Huddersfield, som begge er under streken. Avslutter forøvrig borte mot ferdigspilte Sunderland.

West Bromwich ligger på femteplass med sine 72 poeng og har playoff inne i øyeblikket. Det er dog kun tre poeng ned til Hull på sjuendeplass, men de har mye dårligere målforskjell enn Albions. West Bromwich med hjemmekamp mot Preston i siste serierunde. Ikke vist kanonform i det siste med kun en seier på de seks siste seriekampene (1-3-2). Og er som vanlig klart best på hjemmebane (14-4-4), ikke bedre enn 6-8-8 totalt på bortebane.

Begge trenger poeng og denne er vanskelig. Vi ender opp med HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. Southampton - Stoke
Southampton hadde en dårlig periode i slutten av februar med tre tap på fire kamper og havnet på etterskudd i opprykkskampen. Men har slått tilbake den siste tiden og stod med 6-2-0 på de åtte siste seriekampene før forrige lørdags bortekamp mot Cardiff. Men den tapte de 1-2 og tirsdag kveld tapte de hele 0-5 borte mot serieleder Leicester. Dermed er løpet kjørt med tanke på direkte opprykksplass og Soton kan konsentrere seg om den kommende playoffen.

Stoke hadde store ambisjoner foran sesongen og playoff som et klart mål. Slik har det aldeles ikke blitt, men sist lørdags 3-0 seier hjemme mot Plymouth berget etter all sannsynlighet plassen. Ligger på 17. plass med sine 50 poeng og har fire poeng ned til Birmingham under streken. Og har hjemmekamp mot ferdigspilte Bristol City i den siste serierunden. Borte har de uansett ikke levert allverden med 6-5-11 totalt.

Ikke lett å vite hva Southampton legger i denne kampen nå som direkte opprykk ikke er innenfor rekkevidde. HU.

96-rekker:
1. Rosenborg – Bodø/Glimt UB

2. Aston Villa – Chelsea H

3. Everton – Brentford HU

4. Fulham – Crystal Palace U

5. Manchester United – Burnley H

6. Newcastle – Sheffield United H

7. Wolverhampton – Luton H

8. Hull – Ipswich HB

9. Huddersfield – Birmingham U

10. Millwall – Plymouth HU

11 Sheffield Wednesday – West Bromwich HUB

12. Southampton – Stoke HU


432-rekker:
1. Rosenborg – Bodø/Glimt UB

2. Aston Villa – Chelsea H

3. Everton – Brentford HU

4. Fulham – Crystal Palace HUB

5. Manchester United – Burnley H

6. Newcastle – Sheffield United H

7. Wolverhampton – Luton H

8. Hull – Ipswich HUB

9. Huddersfield – Birmingham U

10. Millwall – Plymouth HU

11 Sheffield Wednesday – West Bromwich HUB

12. Southampton – Stoke HU