(Nettavisen)

Søndag møter Brann nyopprykkede KFUM på Ekeberg. Det skal i utgangspunktet være en overkommelig oppgave for Eirik Hornelands lag, men statistikken forteller noe helt annet.

2,50 i odds på at dette skjer mellom KFUM og Brann

Vi har gått tilbake i historien og sjekket hvordan Brann har gjort det på bortebane mot lag som har rykket direkte opp fra 1. divisjon.

Tallene viser at Brann kun har vunnet fem av de siste 22 bortekampene i Eliteserien mot lag som har rykket direkte opp fra 1. divisjon. De har tapt åtte av kampene og ni av kampene har endt med poengdeling.

Men den gledelige nyheten for Brann-fansen er at laget deres er ubeseiret i de fem siste slike kampene. De har vunnet to av dem - mot Stabæk (1-0) og Lillestrøm (3-2), og tre kamper har endt uavgjort.

Vi tror Brann tar en ny seier mot et nyopprykket lag på Østlandet søndag.

KFUM - Brann

Odds: Brann vinner og over 2,5 mål - 2,50 i odds

Kampstart søndag 28. april kl 17.00

Spillestopp kl 16.59

KFUM Arena

Kampen kan sees hos TV2 Play

Vi tror at Brann vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,50 i odds

De første serierundene har nyopprykkede KFUM, eller «Kåffa», måtte spille på Intility Arena, men søndag er hjemmebanen på Ekeberg endelig klar.

De har kun tatt ett poeng på de to første hjemmekampene så langt. De spilte 1-1 mot HamKam i serieåpningen. Deretter tapte de 1-3 mot Strømsgodset. Vi tror KFUM også står uten hjemmeseier etter søndagens kamp, men de kan bite fra seg.

Johannes Nunez er mannen Brann må passe ekstra godt på. Han har startet de to siste kampene for KFUM i serien, og sto for en målgivende og en scoring mot Sarpsborg 08. Fjorårets Kåffa-toppscorer er en svært viktig spiller i Oslo-laget, og det har Brann fått erfare tidligere. Da Brann møtte «Kåffa» i Obos-ligaen var det Nunez som hadde den målgivende pasningen til Petter Nosa Dahl på Brann Stadion.

Midtstopper Mathias Tønnessen er usikker til kampen mot Brann, mens Haitam Alesaami var tilbake i cupen og trolig tar hans plass i midtforsvaret om han må melde pass.

Ubeseiret på bortebane

Brann virker å ha funnet formen. De slo HamKam knepent 1-0 for halvannen uke siden, og fulgte opp med 2-0-seieren mot Odd forrige helg. Til tross for at de dominerte spillemessig slet bergenserne med å drepe kampen som sto og vippet lenge.

Det positive er at Eirik Hornelands lag holdt nullen i to kamper på rad, men begge smultringene har kommet hjemme på Brann Stadion.

Søndag skal de til hovedstaden og «nye» Ekeberg Arena. Brann-tilhengerne har fått over 1200 billetter til kampen, selv om de bare hadde rett på 165... Det vil nesten føles som om Brann spiller på hjemmebane.

Brann er ubeseiret i de to første bortekampene denne sesongen. De slo Tromsø 4-2 på Romssa Arena i serieåpningen, og de spilte 1-1 i vestlandsderbyet mot Viking for to uker siden.

Brann har fått tilbake sin kanskje viktigste spiller; Felix Horn Myhre. Lyskeproblemene hans er historie, og Horn Myhre melder seg klar for å starte mot KFUM. Oslo-gutten scoret to ganger sist Brann møtte «Kåffa», og vi tror han kommer til å spille en sentral rolle for Brann i søndagens kamp.

Det begynner å lysne på skadefronten hos Brann. Ulrik Mathisen deltok på fredagens lette trening og kan være tilbake etter å ha stått over Branns cupkamp mot Askøy.

Thore Pedersen nærmer seg etter sigende et comeback etter sin strekkskade og skal testes i neste uke. Moonga Simba, Mads Sande, Niklas Jensen Wassberg og Jonas Torsvik er fortsatt ute.

Brann har scoret over 3,5 mål i én av de to bortekampene sine denne sesongen, mens det har vært scoret over 3,5 mål i én av de to første hjemmekampene til KFUM. Og i den kampen tapte «Kåffa» 1-3 mot Strømsgodset. Det nyopprykkede hovedstadslaget har scoret i alle de fire førsteseriekampene så langt, og de har også scoret i alle de tre kampene de har spilt mot Brann.

Brann og Oslo-laget møttes sist i 1. divisjon i 2022. Den gangen ble det målfest i hovedstaden. Da vant Brann hele 5-1.

Bergenserne har skapt mange målsjanser, men de har fått dårlig uttelling i de første kampene. Løsner det mot KFUM?

Vi tror at Brann vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,50 i odds