(Nettavisen)

Aston Villa - Chelsea

Odds: Aston Villa vinner og det blir over 2,5 mål totalt

Kampstart lørdag 27. april kl 21.00
Spillestopp kl 20.59

Villa Park

Kampen kan sees på Viasport Premier League og Viaplay

Vi tror Aston Villa vinner og det blir over 2,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.70 i odds

Lørdagens kamper i Premier League avsluttes med Aston Villa mot Chelsea på Villa Park.

Aston Villa kommer fra seier 3-1 hjemme mot Bournemouth i sin siste kamp, mens Chelsea fikk grisebank da de tapte hele 0-5 mot London-rival Arsenal sist de var i aksjon.

Champions League i sikte

Aston Villa har en strålende sesong gående. Under Unai Emery har de vært briljante - spesielt hjemme på Villa Park - og de ligger på fjerdeplass på tabellen med 66 poeng, seks foran Tottenham som har to kamper mindre spilt.

I tillegg tok de seg forbi Lille ved hjelp av straffesparkkonkurranse i Europa Conference League, der de nå skal opp mot Olympiakos i semifinalen.

De har definitivt topp fire innen rekkevidde, som gir garantert plass i neste års Champions League, men Tottenham kan altså komme opp på like mange poeng hvis de vinner sine hengekamper, så Villa tåler ingen feilskjær på veien inn.

Etter lørdagens oppgjør har de et tøft program igjen. Brighton borte, Liverpool hjemme, og formsterke Crystal Palace borte, betyr at kampen mot uberegnelige Chelsea lørdag kveld bør vinnes.

All oddsen på Aston Villa mot Chelsea finner du her

Skuffelse på Stamford Bridge

Fra 12. februar til 15. april snekret Chelsea sammen en fin rekke med kamper uten tap. På de åtte oppgjørene hadde de 4-4-0, inkludert uavgjort borte mot Manchester City, seiere hjemme mot Newcastle og Manchester United, og ikke minst knusende 6-0 hjemme mot Everton.

Men tross den fine rekken har stabilitet vært mangelvare på Stamford Bridge i år, og forrige kamp borte mot Arsenal føyde seg inn i rekken. Selv om Arsenal er gode - og Chelsea manglet viktige Cole Palmer - ble de spilt så av banen at det var nesten pinlig.

Leandro Trossard scoret allerede etter fire minutter, mens Kai Havertz straffet sin gamle klubb med to scoringer i andre omgang. Også Ben White var sugen på scoringer, og hans to etter hvilen sørget for at ydmykelsen var et faktum.

Chelsea hadde faktisk mest ball i oppgjøret, men foran mål var det klasseforskjell på lagene. Usikkerheten om Mauricio Pochettino får fortsette ble ikke akkurat mindre etter det oppgjøret, og for hans del trenger Chelsea en god avslutning på sesongen.

Det er fortsatt muligheter for spill i Europa neste sesong, men da må kampen på Villa Park vinnes.

Målfest

Begge lagene har skadete spillere, men det er verst hos bortelaget. Aston Villa har Kamara, Buendia, Mings, Ramsey, Moreno, og Zaniolo ute. Det positive er at Douglas Luiz er tilbake etter suspensjon på grunn av gule kort.

For Chelsea er som nevnt Cole Palmer klar igjen etter sykdomsforfall mot Arsenal, men de har fortsatt mange ute, der de viktigste er Fofana, Fernandez, James, Sterling og Nkunku. Gusto og Chilwell er usikre.

Det Chelsea kan ta med seg inn i oppgjøret er at de har statistikken på sin side. Seks av de syv siste er vunnet, sist da de vant 3-1 i FA-cupen for drøye to måneder siden.

Vi har likevel mest tro på hjemmeseier denne gangen. I de foregående oppgjørene har det stort sett vært bedre utgaver av Chelsea og dårligere av Aston Villa, enn hva som er tilfelle i år.

Villa er sterke hjemme, og det er kun de tre lagene foran på tabellen som er bedre på eget gress, samt at det nok er enorm motivasjon å sikre fjerdeplassen.

Begge lagene er ofte involvert i målrike kamper, og det har vært 2,5 mål eller mer i 13 av 17 hjemmekamper for Aston Villa, og 12 av 16 bortekamper for Chelsea. Det blir scoringer i denne også, men Aston Villa tar de tre poengene.

Vårt tips er at Aston Villa vinner og det blir over 2,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.70 i odds