(Nettavisen)

Tottenham - Arsenal

Odds: Arsenal vinner og begge lag scorer

Kampstart søndag 28. april kl 15.00
Spillestopp kl 14.59

Tottenham Hotspur Stadium

Kampen kan sees på Viasport Premier League og Viaplay

Vi tror Arsenal vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.95 i odds

Tottenham og Arsenal møtes til toppoppgjør og byderby på Tottenham Hotspur Stadium søndag ettermiddag, i det som kan bli svært avgjørende for hvem som vinner Premier League, og hvem som kommer topp fire.

Tottenham gikk på en kjempesmell i sin siste kamp da de røk 0-4 borte for Newcastle, mens Arsenal viste ingen nåde sist de var i aksjon, for de vant hele 5-0 hjemme mot Chelsea.

Begge må vinne

Både Tottenham og Arsenal har alt å spille for når rivalene braker sammen i London tidlig søndag ettermiddag.

Tottenham ligger på femteplass på tabellen med 60 poeng, og har mulighet til å hente Aston Villa på plassen foran hvis de vinner begge hengekampene. Det kan fortsatt hende at femteplassen gir spill i Champions League neste år, men for øyeblikket ser det ut til at Tyskland, i tillegg til Italia som allerede har den i boks, skal sikre seg den.

Det kan bli tøft for de har et brutalt program igjen. Etter Arsenal venter Chelsea og Liverpool borte, Burnley og Manchester City hjemme, før de avslutter sesongen med bortekamp mot Sheffield United.

Arsenal er i støtet, og etter at Liverpool har gått på et par smeller ser det ut som det kommer til å stå mellom Arsenal og Manchester City i kampen om seriegullet.

Arsenal leder med 77 poeng på 34 kamper, mens City har 76 poeng med en kamp mindre spilt. Liverpool på tredjeplass står med 75 poeng(35 kamper), og kan i teorien fortsatt vinne, men da må Arsenal og City gå på minst et par karameller, og det tror vi ikke noe på.

All oddsen på Tottenham mot Arsenal finner du her

Åpent og morsomt

Det pleier å smelle og være fartsfylte og morsomme oppgjør når disse to møtes, og den beste inngangen til kampen er det definitivt Arsenal som har, med sin knusende seier over Chelsea.

Etter sin forrykende start på sesongen, har skader og noe naivitet satt en liten stopper for mannskapet til Ange Postecoglou. De spiller svært risikabelt med sin høye forsvarslinje, og stoler mye på den ekstreme farten til midtstopper Mickey van de Ven.

Når de treffer ser det bra ut, men når de ikke gjør det - som mot Newcastle i siste kamp - blir det fryktelig. Tottenham eide ballen(73-27), men Newcastle kontret Tottenham i senk, og det endte til slutt 4-0.

Mot Arsenal, som er enda råere enn Newcastle, kan ikke Tottenham holde på sånn, og det skal bli interessant å se om Postecoglou justerer oppstillingen noe.

Det vi vet er at Tottenham har scoret mål i alle hjemmekampene sine i år, og i 30 av 32 kamper totalt. På den andre siden har Arsenal holdt nullen i de seks siste bortekampene i Premier League, så her kommer ett av lagene til å gå på en smell i forhold til det.

Tottenham har en ganske god statistikk hjemme mot Arsenal. På de syv siste står det 5-1-1, men der kom den eneste Arsenal-seieren i fjor. Det motsatte oppgjøret på Emirates i slutten av september endte 2-2. Den gangen var nok Tottenham bedre, og Arsenal kneppet svakere, enn for øyeblikket.

I disse derbyene kan man kaste formen litt ut av vinduet, men vi tror det kommer til å bli fartsfylt også denne gangen, med scoringer til begge lag, men Arsenal er best og tar tre poeng.

Vårt tips er at Arsenal vinner og begge lag scorer. Det spiller du på her til 2.95 i odds