Lokale lag og foreninger kan igjen søke om pengestøtte fra SolungAvisa og de to andre Amedia-avisene i distriktet, Østlendingen og Glåmdalen. Det handler om penger som avisene deler ut i samarbeid med DNB- stiftelsen til aktivitets- og fritidstilbud som kommer barn og unge til gode. Av de som har fått penger fra SolungAvisa tidligere år er Solør Frisbeegolf, Åsnes barne- og ungdomskorps og ungdomsgruppa i Åsnes Skytterlag.

– Vi i SolungAvisa har 80.000 kroner til fordeling. Som lokalaviser det vår oppgave å være med og skape et godt lokalsamfunn. Mange av våre lesere og andre som bor i vårt område engasjerer seg og deltar aktivt i lag, foreninger og organisasjoner.

Søk før midnatt

Søknadsfristen er 1. mars kl. 23.59. Og her gjelder det ikke å tøye grensene, for portalen stenger for nye søknader ved midnatt. Er ikke søknaden din inne før fristen, er det ett år til neste gang muligheten åpner seg.

Solør bugner av lag og foreninger og mange av dem har aktiviteter for barn og unge. Vi vil med pengene vi har til rådighet gjennom DnB-stiftelsen være med og bidra til enda mer aktivitet og bedre lokalsamfunn.

SolungAvisa setter ned en egen jury som skal vurdere de innkomne søknadene. Interessen har vært stor tidligere år og vi håper mange benytter anledningen til å søke om midler også denne gang.

Søknaden må være konkret og så godt begrunnet som mulig. Tiltaket man søker om trenger ikke bare å komme barn og unge til gode, men barn og unge må være en tydelig og betydelig del av målgruppa.

Alle typer organisasjoner kan søke støtte, men søker må ha et organisasjonsnummer og være registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysund.

25 millioner totalt

Det gis ikke støtte til drift, lønn eller for å finansiere innkjøp som allerede er gjennomført. Sett dere inn i reglene som er nøye beskrevet i portalen du kan søke gjennom.

Pengestøtten fra SolungAvisa inngår i en ordning som omfatter Amedia-eide lokalaviser over hele landet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud, og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker. Utlysningen skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen, som eier Amedia: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål».

Offentliggjøring av hvem som får penger skjer 15. mai.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen.