(Østlendingen)

Elverum og Våler har mottatt merket for Bærekraftig Reisemål. Utdelingen skjedde på Skibladner nylig, ifølge en pressemelding fra Visit Øst-Norge.

Reiselivssjefen i Visit Øst-Norge, Arne-Jørgen Skurdal, kunne da glede seg over at 11 av de 17 kommunene som er en del av reiselivssamarbeidet, kunne motta merket.

– Nå er det et klart flertall som ønsker å ta bærekraftige valg når de skal reise, det viser reisebarometeret vårt, sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Aase Marte Horringmo, i pressemeldingen.

– Skal vi gripe den muligheten som ligger i bærekraftstrenden, må vi jobbe på. Vi må stadig bli bedre og legge lista høyere, for turistene blir også mer kritiske til hva som er bærekraftig, fortsetter hun.

Merkeordningen gir anledning til et målrettet og strukturert utviklingsarbeid for bedre reiselivskvalitet og samarbeid lokalt. Dette skal gi enda bedre opplevelser for gjestene som kommer.

Det bidrar til å legge til rette for å ta vare på natur, bidra til å løse klimautfordringer, ta vare på naturen og den lokale kulturen, men også bygge sosial og økonomisk bærekraft.

– Å bli godkjent som et reisemål i merkeordningen er ikke en jobb noen gjør alene, her må hele destinasjonsledelsen på plass; kommunene med sitt ansvar for planlegging, tilrettelegging og infrastruktur, næringsaktørene og frivillig sektor – alle må med om man skal lykkes, sier Aase Marte Horringmo.

Det tar cirka to år å komme i mål. Den store testen blir om man klarer å holde bærekraftsarbeidet i gang, slik at man kan remerkes som Bærekraftig reisemål i årene framover.