Det var budskapet fra revyhelten Rolf Arne Lie Holter og økonomiansvarlig for revyen på det glade 80-tallet, Ola Cato Lie. De to troppet opp i biblioteket i Våler med pene 60.000 kroner, øremerket til spennende virksomhet for barn og unge i regi av biblioteket.

– Dette er virkelig en gave som kommer godt med og som gir oss mulighet til å sette i gang nye prosjekt for barn og unge, sier biblioteksjef Eva Wenstad og barne- og ungdomsbibliotekar, Asbjørn Holmseth.

Den gamle Våler-revyen samlet knadd kommunelokale i rundt 10 år fra 1980. Det ga penger i kassa. De er ikke blitt sløst bort. Pengene er i stedet blitt gitt i gaver til forskjellige virksomheter i Våler.

Rause med gaver

I fjor høst ga man for eksempel 10.000 kroner til ni grendehus og deres virksomhet for å bidra til fortsatt mulighet til å lage kultureller tilstelninger i grendene.

Nå bladde de altså opp 60.000 kroner til biblioteket. Og ennå er ikke gamlerevyen helt tom for penger. Men målet er at de skal bli det så fort som mulig. Deretter blir det Rolf Arne Lie Holter kaller det sovende styret oppløst.

– Vi er stadig i live og klare til å bidra mer så lenge det er noe igjen å bidra med. Dukker det opp spennende ideer, er det bare å ta kontakt, sier Rolf Arne Lie Holter og Ola Cato Lie fra den tidligere revygjengen.

Lie Holter startet sin revykarriere som 14-åring hjemme i Våler. Fortsatt er moromannen i særklasse i full virksomhet med oppdrag og framføringer på scenen. Heldigvis, sier alle som har opplevd han.

Nå håper at han og Ola Cato Lie at bidraget til biblioteket kanskje til og med kan finne på noe revy- og teateraktig for barn og unge.

Har planer

Biblioteksjef Eva Wenstad forteller at man har planer om forskjellige prosjekt framover. Det er slett ikke umulig at det kan bli teaterworkshop for barn og unge i biblioteket.

– Vi skal nok finne på en del ting for barn og unge. Vi er veldig takknemlig for pengene fra den gamle Våler-revyen, sier Wenstad.

Fra Nasjonalbiblioteket har biblioteket i Våler fått 75.000 kroner til et nytt prosjekt med babysang.

– Før de minste lærer å prate, er musikk, rytmer og sang viktig. Derfor skal vi i gang med babysang i biblioteket annenhver uke fra slutten av februar. Det blir et uformelt og nøytralt opplegg der vi håper at småbarnsforeldre tar med seg sine små og blir med. Det hele vil foregå på dagtid, sier Asbjørn Holmseth i kulturskolen i Våler. Han er den sentrale kraften i kulturskolen i tillegg til at han også er barne- og ungdomsbibliotekar.

Han og gitaren hans blir sentrale i barnesangopplegget.

Mye spennende på gang i Våler-biblioteket er det, og det er slett ikke umulig at det blir enda mer enn det som er nevnt her.