To liv. To elskede. Ett umulig valg. Lydia og Freddie. Freddie og Lydia. De hadde vært kjærester i over et tiår, og Lydia trodde alltid at kjærlighetshistorien deres ville fortsette slik den hadde begynt. Men hun tok feil. På selve bursdagen hennes døde Freddie i en trafikkulykke. Så nå er det bare Lydia. Og det eneste hun vil, er å holde seg innendørs og gråte. Lydia får sovepiller av legen sin og når hun tar disse møter hun igjen Freddie i søvne. Hun lever på en måte to liv – et liv i virkeligheten hvor hun har det veldig vondt og sørger over Freddie hele tiden, og et hvor hun i sin pilleverden treffer Freddie og de har det fint sammen. Denne «tilstanden» går over en lengre periode. Men Lydia vet at Freddie ville ha ønsket at hun fant lykken igjen, uten ham.

Ved hjelp av søsteren Elle og Freddies bestevenn Jonah forsøker hun med små, forsiktige steg å få livet sitt på skinner igjen. Hun trapper ned på pillene og lever nå mest i den virkelige verden. Hun havner opp i en situasjon hvor hun må ta imot sin svigerinnes førstefødte. Dagen etter setter hun seg på et fly uten egentlig å ha bestemt seg for hun skal og reisen ender i Kroatia. Her vil tilfeldighetene at drosjesjåføren som skal kjøre henne fra flyplassen forteller at kona hans driver en liten restaurant og har et rom til leie der. Lydia sier ja takk, og så blir plutselig dagene lettere. Hun får jobbe litt i restauranten og bruker fritiden sin på å lese og kose seg. Hele denne tiden har hun jevnlig kontakt med barndomsvennen Jonah.

Det er noe uforklarlig, som trekker Lydia tilbake til fortiden og tilbake til livet med Freddie. Men hva med nåtiden, og mulighetene som åpner seg der? Da Lydia kommer hjem fra sin litt for lange ferietur, føler hun det som at alle er sinte på henne for at hun har vært borte, bedre blir det ikke da hun møter opp på jobben sin og oppdager at det er ansatt noen i hennes stilling. Sjefen sier at han måtte ha noen i den jobben og da hun ikke kom tilbake da hun skulle, var de nødt til å ta inn en ny. Hun får imidlertid en annen jobb på biblioteket i kommunen som hun skal komme til å trives godt i etter hvert. Denne boka har også en happy ending – og det er kanskje ikke så vanskelig å tenke seg hva som blir den gode slutten…..

Dette er en fengslende kjærlighetshistorie som inneholder både sorg og glede. Den har humor, hjerte og er utsøkt skrevet.