(Østlendingen)

(Hamar Arbeiderblad) På Ottestadbana i kveld er det meldt to grader, sludd og lett bris fra nordøst.

– Det blir ikke mer breddefotball enn dette, sier Marius Skjelbæk.

TV2-profilen skal sammen med kompanjong Jesper Mathisen leder barndomsklubben Ottestad i serieåpningen mot Flisa. Kampen ser du på Østlendingen fra kl. 18.30.

I tillegg til Skjelbæk og Mathisen på sidelinjen skal tidligere toppspiller og medlem i «B-laget», Simen Stamsø Møller, spille spiss for Ottestad – signert for den ene kampen.

For – om det er «B-laget» sidelinjen, så er det «A-laget» TV2 sender med produksjonen til Ottestad. Endre Olav Osnes og Yaw Amankwah skal kommentere. Drillo og Ingrid Halstensen rapporterer fra indre bane.

– Er du nervøs, Marius?

– Ja, det vil jeg si at jeg er. Jeg har sovet jævla dårlig i natt, og jeg har kjent på dette i dag, sier Skjelbæk til HA.

– Er det en utfordring at dette både skal være en seriøs serieåpning, og TV-underholdning?

– Dette skal ikke fjases bort. Jeg er Ottestad-trener i kveld, så TV driter jeg i. Ottestad skal vinne denne kampen, forsikrer Skjelbæk.

Skjelbæk minner om at medlemmene i «B-laget» først og fremst er fotballfolk – ikke humorister, til tross for at podkasten deres har nådd brett ut med både parodier og kåringer av beste potetgull.

– En fantastisk dag for breddefotballen. Det må være underholdning nok i seg selv. Vi skal være oss selv.

– Hvordan er Marius Skjelbæk som fotballtrener?

– Det er jeg spent på selv også. Jeg har jo levd et halvt liv med å intervjue, vurdere, mene og parodiere disse trenerne, så det blir spesielt å stå i situasjonen selv.

Rollene er klare. Skjelbæk er hovedtrener. Mathisen assistent. Ottestad-trener Lars Hulleberg er henvist til tribunen.

– Det kan vel koke over her? Scenario: Under 0–2 etter 10 minutter, og et feilaktig rødt kort imot. Hvordan er duoen på benken da?

– Jeg og Jesper kjenner hverandre så godt. Jeg har all mulig for hans fotballfaglige vurderinger, for han har blikk for detaljer som er unikt. Kanskje min jobb å sørge for ro og god kommunikasjon.

Og en ting er Skjelbæk klar på.

– Skal ikke herpe livsverket til Lars Hulleberg.

Torsdag kveld var Skjelbæk til stede på både spillermøte og trening med Ottestad-laget.

– I utgangspunkt Lars som har satt laget, men disponeringer på kampdag har Jesper og jeg siste ord. Har ikke vært noen uenigheter ennå.

Marius Skjelbæk mener Lars Hulleberg er den som har det vondest av alle.

– Aldri sett han så nervøs og forfjamset som de siste dagene.

Skjelbæk mener han og teamet er godt forberedt til oppgaven.

– Jeg snakker mye med Lars til vanlig. I det siste har det vært perverst mange telefonsamtaler. Til Jesper og Simen har jeg snakka veldig mye om Ottestad. Holdt historietime for de om hva klubben er, og hva klubben betyr, sier Skjelbæk.

På motsatt side står nyopprykka Flisa. Ikke noe annet enn seier forventes på Ottestad.

– Vil si at vi er ganske klare favoritter. Så får vi se. Presset er på «B-laget».