(Østlendingen)

– Vi gleder oss til det mulighetsområdet dette blir.

Sektorleder oppvekst, Lena Henriksen, nytilsatt rektor Marthe Hedblom, prosjektrådgiver og en av lederne ved den nye skolen, Madelaine Thomassen Brand, og frivilligkoordinator Ingvild Arnesen er sentrale i arbeidet og planleggingen av det indre livet i Læringstunet.

– Intensjonen med Læringstunet er at våre barn og elever skal ha et trygt, godt og likeverdig tilbud i skole og på fritiden. En stor del av den nye skolenvil være tilgjengelig for samfunnet også på fritid. Dette er grunntanken med samfunn inn i skolen. Kultur og frivillighet vil være en viktig medspiller når vi tenker samfunnet inn i skolen og skolen inn i samfunnet, sier de fire til Østlendingen.

Kulturbygging

En rød tråd hos ledelsen for planlegging og gjennomføring av utviklingsarbeidet har vært at tre kulturer skal bli én.

Ansatte har kommet med innspill og forslag til hvordan de ønsker og ser for seg prosessen med kulturbygging. Innspillene er med i planleggingen av en milepælsplan som skal utarbeides i samarbeid med fagforeningene.

– Det er planlagt at FAU ved de tre barneskolene, Flisa, Jara og Sønsterud, skal bidra inn i denne kulturbyggingen i samarbeid med foresatte, ansatte og ledelse.

Også elevene skal medvirke i denne prosessen gjennom elevrådene.

Ledelsen ved skolen består av nytilsatt rektor, Marthe Hedblom. Hun kommer fra Sønsterud skole der hun har vært rektor i noen år. Siv Lie Huse og Madelaine Thomassen Brand er de to andre i ledelsen ved den nye barneskolen som skal tas i bruk fra skolestart høsten 2025.

Thomassen Brand fortsetter som prosjektrådgiver gjennom byggeperioden for å sikre kontinuitet. Hun skal i samarbeid med ny rektor holde tak i prosessen.

Kulturskole og flerbrukshall

Kulturskolen i Åsnes får egne lokaler. Mulighetsrommet for kulturskolen vil bli enda større.

– Det gleder vi oss virkelig til på vegne av barna våre og Åsnes-samfunnet, sier sektorleder oppvekst, Lena Henriksen.

I ny læreplan er det forventninger til en mer praktisk undervisning som vil nå flere elever.

– Den nye barneskolen vil ha læringsareaner tilrettelagt for dette. I tillegg til vanlige klasserom, vil det være områder for hvert enkelt trinn rett utenfor klasserommene hvor man kan undervise på ulike måter. Mestringsbygget, som er et eget bygg, vil fungere som et skaperverksted der elevene vil få arenaer tilrettelagt for blant annet teknologi og design, håndverk og trevirke, forteller Henriksen.

Når det gjelder flerbrukshallen, som skal brukes av skolen i gymnastikken, skal den bygges et lite steinkast fra den nye skolen.

Flerbrukshallen har fire store eiere og en rekke andre lag og foreninger, totalt 11 eiere pr. nå.

De fire største eierne er de tre idrettslagene i Åsnes, nemlig Hof idrettslag, Flisa AIL og Kjellmyra idrettslag, samt Solør Taekwondoklubb.

Kommunen er i forhandlinger med fylkeskommunen om et makeskifte for å sikre areal til flerbrukshallen. Den kommer der sandvolleyballbanen i dag er.

I den informasjon som nå sendes ut til foresatte og ansatte i Åsnes-skolen, slår man fast at hele byggeplassen er inngjerdet. Transport inn og ut av området tilstrebes å skje utenom skolestart og skoleslutt. Det er tilrettelagt slik at transport unngår rygging inn og ut av området.

Sikkerheten blir ivaretatt i dialog mellom Flisa skole, ungdomsskolen, byggherre og entreprenøren Hent.