På fylkestingsmøte den 22. februar stemte MDG imot egenregi for bussjåførene. Hva er begrunnelsen?

Dette var tidenes mulighet til å kvitte seg med anbudsregimet og til å gi bussjåførene større påvirkning og medbestemmelse på egen arbeidssituasjon.

Det ville ikke MDG være med på. Ideologi og politikk skulle ikke blandes inn i spørsmålet om egenregi eller ikke.

Arbeidstakeres arbeids- og lønnsvilkår har alltid vært vært styrt av ideologi og politikk. Arbeidstakernes rettigheter og medvirkning kommer ikke av seg selv, det har dype røtter og tradisjoner i fagforeningene og arbeiderbevegelsen.

MDG ser ikke ut til å være opptatt av dette, de er tilsynelatende mer opptatt av hva samfunnet kan tjene på å fortsette anbudspolitikken der pris spiller en betydelig rolle når fylkeskommunen skal velge busselskap til å drifte busstrafikken.

Rødt mener anbudspolitikken ikke er løsningen på verken utfordringer med deltidsstillinger eller rekruttering, bussjåførene er ikke en vare som kjøpes inn til laveste pris, de er en viktig yrkesgruppe som fortjener gode lønns- og arbeidsforhold.

Rødt mener vi ville vært langt bedre i stand til å ta inn nye tiltak for å nå klimamålene våre dersom vi hadde valgt egenregi. Hvordan vil MDG konkret gjøre dette i anbudsutlysninger med 10 års varighet?