– Bjørnar Finnbråten (42) har takket ja til stillingen som ny regionsjef i Glåmdalen for skogeiersamvirket Glommen Mjøsen Skog, forteller Silje Ludvigsen, med ansvar for kommunikasjon og rekruttering i Glommen Mjøsen Skog.

Finnbråten, som er fra Nes, får kontorplass i Kongsvinger og på Flisa.

– Dette er en driftig skogregion og jeg ser fram til å skape verdier i skogen sammen med dyktige ansatte og engasjerte skogeiere, sier Bjørnar Finnbråten i en pressemelding fra Glommen Mjøsen Skog.

Region Glåmdalen står for stor verdiskaping innen verdikjeden skog og tre og er én av fire regioner i skogeiersamvirket Glommen Mjøsen Skog.

Årlig selger skogeierne i denne regionen 650 000 kubikk tømmer gjennom Glommen Mjøsen Skog.

Det gjøres også en omfattende jobb for å få opp igjen ungskogen i regionen. Skogeiersamvirket organiserer jobben med å sette ut 2,9 millioner planter i jorda og drive ungskogpleie i glåmdalsskogene.

– Vi er glade for at Bjørnar har takket ja til stillingen. Han er en analytisk og stødig leder som tar med seg nyttige erfaringer fra andre bransjer enn skogbruket inn i videreutvikling av regionen, sier regionsjef Torgrim Fjellstad i Glommen Mjøsen Skog.

Finnbråten har de siste årene vært produksjonsleder i A-K maskiner. Han har bakgrunn fra flere virksomheter innen logistikk og ledelse og driver i tillegg gård på Auli i Nes i Viken, med korn og slaktegrisproduksjon.

– Jeg har et stort engasjement for skog- og trenæringen og det motiverer meg å skape resultater. Glommen Mjøsen Skog er en solid aktør og det blir spennende å bli endel av denne virksomheten, sier Finnbråten.

Region Glåmdalen består av Våler, Åsnes, Grue, Kongsvinger, Eidskog og Sør-Odal.

Tidligere regionsjef Fredrik Christiansen startet i mars i jobben som allmenningsbestyrer i Brandbu og Tingelstad Almenning, skriver Glommen og Mjøsen skog i en pressemelding.