(Østlendingen)

Benjamin Thoresen Faraas (17) har imponert for HamKam i Eliteserien denne sesongen.

Men nå kan tiden hans på Hamar være over.

Torsdag formiddag melder VG at klubben er enig med belgiske Club Brugge om en overgang for angrepsspilleren som forlot Flisa til fordel for HamKam foran 2021-sesongen.

Slo tilbake etter skade

Den første sesongen på Hamar ble på ingen måte noen suksess.

Benjamin pådro seg et stygt beinbrudd og mistet store deler av sesongen.

Denne sesongen har han fått sitt store gjennombrudd og fått mye spilletid, men han havnet for alvor i søkelyset allerede i fjor sommer da han utlignet på overtid hjemme mot Vålerenga i kampen som endte 1-1.

Faraas står med ti mål på 33 a-lagskamper.

Hamar Arbeiderblad skrev allerede i april om interessene fra den belgiske storklubben.

Det var før norske Ronny Deila tok over som hovedtrener.

Tidligere i sommer signerte Deila landslagsspiller Hugo Vetlesen fra Bodø/Glimt. Fra før er det norske stortalentet Antonio Nusa i klubben.

– Muntlig enig

Daglig leder Bent Svele bekrefter overfor HA at de er enige med en en klubb om en overgang for Thoresen Faraas.

– Vi er muntlig enige med en klubb om en overgang for Benjamin. Nå lar vi han reise for å framforhandle de personlige betingelsene, og gjennomføre det som trengs av formalia, sier Svele, som ikke vil bekrefte at det er snakk om nettopp Club Brugge.

Faraas var ikke på onsdagens HamKam-trening.

17-åringen er på vei til Belgia for å slutteføre overgangen.

Kan bli 20 millioner

Med ti millioner kroner som grunnpakke i overgangssum, vil det bli et av HamKams største spillersalg gjennom historien.

HA-sporten har grunn til å tro at de grønne og hvite har sikret seg en videresalgsprosent, som vil kunne utgjøre en betydelig sum dersom Faraas slår ut i full blomst i belgisk fotball, og blir klar for større oppgaver.

I slike overganger med så unge spillere er det vanlig at den selgende klubben er opptatt av å få en god videresalgsprosent.

HA-sporten vet at fem prosent er det mest vanlige ved slike overganger, men det er heller ikke helt uvanlig at klubbene forhandler seg fram til 10 prosent av et videresalg. Det blir i så fall sett på som svært bra.

HA-sporten vet også at HamKam ikke har hatt noe stort ønske om å selge Faraas nå. Og det av flere grunner.

Faraas kunne selvsagt spilt en viktig rolle på laget i kampen for å berge plassen i Eliteserien i høst. Han er også en spiller som vil øke markedsverdien sin gjennom fortsatt utvikling.

Men slike spillere sitter ofte med gode kort på hånda da de vet at de også kan bli sittende ut kontrakten i klubbene samtidig som de får bra matchtrening.

For HamKam blir det da en vurdering på om dette likevel kanskje er den beste måten å få full uttelling på: gjennom å selge nå.