Tirsdag 14. februar avholdt HLF Solør årsmøte. 29 personer møtte på Nedre Kjølen Bo- og aktivitetshus.

Først informerte Vidar Tuer litt om bruk av høreapparat og mikrofoner. Det har kommet mye nytt på området som de fleste vil få tilgang til når de bytter høreapparat.

Etter at lederen, Kay Oskar Korsmo hadde ønsket velkommen, sang vi velkomst sangen vår, «La oss leve for hverandre».

Ordet ble så gitt til Oddbjørn Eriksen, leder i HLF Kongsvinger og omegn. Laget der har dobbelt så mange medlemmer som Solør og dekker 4 kommuner og noen medlemmer i søndre Grue. Dette gir store avstander og de har derfor ikke medlemsmøter for hele området. De har i stedet Hørselskafeer i hver kommune. De bruker frivilligsentralene til regelmessige tilbud om likepersonarbeid. For å gi informasjon til alle medlemmene, sender de ut en brosjyre der lagets aktiviteter gjennom året er med. Der står også datoene og sted for hørselshjelp.

Medlemmer reiser ut og informerer om hørsel i andre lag og foreninger.

Hver sommer deltar de i «Hvert Øre Teller-kampanjen». De har da stands på bibliotekene i hver av kommunene der de utfører hørselstester og gir informasjon.

HLF Kongsvinger og omegn er med på «Møtepunktet» på Kongsvinger sykehus. Dette er et kontor som mange lag og foreninger bruker for å hjelpe de som har behov.

Han snakket om muligheten for samarbeid mellom de to HLF-foreningene. Begge kan en gang i blant trenge litt assistanse. Vi har de samme interessene og medlemmene kan ved å bli invitert til aktiviteter hos hverandre, få enda mer informasjon og hjelp.

Oddbjørn Eriksen ble takket for innlegget med en blomst og fikk positivt svar til invitasjonen til samarbeid.

Så var det tid for Årsmøte.

Før vi startet på saksliste ba lederen om ett minutts stillhet for de av lagets medlemmer som var gått bort det siste året.

Deretter leste han § 1 i HLFs vedtekter.

Innkallingen til årsmøtet ble godkjent og Kay Oskar Korsmo ble valgt til å lede møtet med Vidar Tuer som referent.

Årsberetningen fortalte om et aktivt år. Likepersonene har hver måned besøkt sju forskjellige steder med tilbud om hjelp med høreapparater. I tillegg har de reist ut til hjem ved behov.

I juni reiste en full buss til Oslo og besøkte Roseslottet. Med gode guider ble dette en minnerik tur. Vi hadde stopp med kaffe og rundstykker på turen innover og en svært god middag på hjemturen.

Det var avholdt 4 åpne møter i tillegg til årsmøte og julemøte. Julemøtet var i år på Kirkenær. Vi har, med unntak av ett møte, fått skrivetolker med oss.

Regnskapet viste at økonomien i laget er relativt god. Revisorene hadde godkjent regnskapet slik det ble lagt fram av kasserer. Regnskap og budsjett ble godkjent.

Valgkomiteen hadde gjort en god jobb og valget ble gjennomført med akklamasjon på alle poster.

Styret i HLF Solør består i 2023 av: leder Kay Oskar Korsmo, nestleder Nina Lindberg, sekretær Vidar Tuer, kasserer Anders Borg, styremedlemmer Bjørn Nordby og Tore Molberget og varamedlemmer Kirsten Molberget og Inger A. Brataas.

Etter valget var det utdeling av blomster til de som hadde gått ut av styret. En spesiell oppmerksomhet ble gitt til Aud Solveig Holmen. Hun fikk HLFs nål for 10 år som likeperson/hørselshjelper. Hun virker fortsatt, og er med både i Åsnes, Grue og Våler. Laget takket for innsatsen og håpet hun vil fortsette i jobben. Til slutt fikk Inger Austad Brataas overrakt en gave for 13 års deltagelse i styret og 14 år som likeperson/hørselshjelper. Hun fortsetter med likepersonsarbeidet.

Etter dette var det tid for fersk kringle og kaffe. Det så ut som om alle koste seg, og det førte til et godt loddsalg. Mange gevinster fristet også.

Til slutt takket lederen for oppmøtet og håpet noen ville komme på flere møter i år. Så ble vi ønsket god tur hjem.