Sivert Lindstad fra Jønsberg ble nok en gang individuell norgesmester, men lagmessig kunne ingen av de andre lagene måle seg med Sønsterud. På Sønsteruds gullag stilte Amund Løken og Per Espen Løndalen fra Elverum, Are Svenneby, Våler, og Krister Bjerke, Kongsvinger. For jentene, som tok gull i jenteklassen og bronse totalt, var Sina Uggerud, Åsnes, Hedda Elise Østmoe, Åsnes, Svea Wangenheim fra Våler og Malin Røkland fra Eidskog.

– Dessverre er det ikke jenteklasse i EM. Det snakkes hvert år om at det bør bli det. Men det har ikke skjedd ennå, sier trener og lagleder Ola Nymoen. Han drar til EM med sitt lag for 10. gang.

Har ambisjoner

Det var naturlig nok stor stas på Sønsterud fredag. Man er riktig nok blitt bortskjemt med at elevene kommer hjem med både NM-gull og andre medaljer. Men det er like gjevt og stort hver gang. For det er en bekreftelse på at man vet hva man driver med.

Med instruktører og lagledere som Ole Harald Løvenskiold Kveseth, Ola Nymoen og Simon Andersson har man kremen av trenere og lagledere.

– De har virkelig lært oss mye. De er de beste på dette området, skryter Amund Løken som tok individuelt sølv i NM i tillegg til laggullet og den kanskje aller største premien, å få representere Norge i EM nok en gang.

– Vi reiser til Sveits for å vinne. Så får vi se om vi klarer det, sier Løken.

Trenertrioen har også tro på at det kan gå. Men det må skjerping til. For i NM rotet man litt i skogsløypa.

– Det var en slurvefeil som kostet 1000 poeng. Slik har man ikke råd til i EM, sier ledertrioen.

Tross slurvefeilen i skogsløypa vant Sønsterud gullet med 500 poengs forsprang til Jønsberg og 516 poeng til skolens eget jentelag. EM i Sveits går i slutten av mai.

Jentene imponerte

Sønsteruds jentelag imponerte stort under NM i Alvdal. De hadde tro på seg selv før mesterskapet, har vært ivrige på trening og fikk virkelig vist hva de er gode for. Minst tre av de fire jentene er klare for neste års NM. Da bør samtlige guttelag også se opp. Sønsterud-jentene kan fort klatre helt til topps totalt neste år.

Neste år blir det helt nytt guttelag fra Sønsterud. Men nå har man gang på gang vist at det kommer nye elever som går inn på laget og holder det på toppen av pallen.

I gutteklassen ble resultatene for lag vant altså Sønsterud foran Jønsberg. I jenteklassen vant Sønsterud foran Tomb. Individuelt vant Sivert Lindstad, Jønsberg, foran Amund Løken på andre og Per Espen Løndalen, begge Sønsterud.

Individuelt jenter vant Hedda Elise Østmoe foran Malin Røkland, begge Sønsterud.