(Østlendingen)

Mjølner – HamKam 0–8 (0–1)

Saken oppdateres!

Allerede i åpningsminuttene tok HamKam tak i kampen, som forventet. Fra sin sentrale midtbaneposisjon var Kobe Hernandez-Foster mye involvert med sine konstruktive løsninger og ferdigheter med ballen. Det slet Mjølners midtbane med å finne noe svar på.

Bare etter to minutter fikk Jonas Enkerud en mulighet til å lobbe ballen i mål over målvakt Daniel Axel Lindetoft, men avslutningen snek seg noen centimeter over tverrliggeren. Vegard Kongsro holdt på å heade bortelaget i ledelsen like etterpå, men da klarte keeper å hente seg inn igjen med et tigersprang inn mot eget mål, slik at han på den måten fikk reddet ballen med målstreken og avverget farlighetene.

Nivåforskjellen kom tydelig fram gjennom den første omgangen, naturlig nok. Nivå fire-laget fra Narvik skapte ingen muligheter, til tross for at de ved noen anledninger kom seg framover i ballen. HamKam hadde god kontroll, uten at det var snakk om noen vanvittig sjanse-bonanza likevel.

Distanseskudd

Halvveis inn i første akt fant de grønne og hvite likevel veien til nettmaskene. Stortalentet Benjamin Faraas (17) tok et par steg med ballen i beina og klemte til. Avslutningen gikk via en Mjølner-spiller og videre inn i nettmaskene til en fortjent 1-0-ledelse i det 23. minuttet.

Like før pause skulle forutsetningene dessuten endre seg. Da fikk Mjølners midtstopper Nikita Kalinins sitt andre gule kort for kampen, og dermed rødt. Dermed måtte hjemmelaget spille andre omgang med én mann mindre på banen.

Den andre omgangen startet like tungt som den første sluttet for hjemmelaget. Fem minutter ut i den andre omgangen gjorde målvakt Lindetoft en keepertabbe i boksen som førte til at Faraas hadde åpent mål på bakerste stolpe. 17-åringen hadde verdens enkleste oppgave med å sette sitt- og HamKams andre mål for kampen i det 50. spilleminutt. Avansementet virket så godt som sikret allerede.

Et par minutter senere bød hjemmelaget på en ny gavepakke. En kommunikasjonsfeil i forsvarsleddet ga Jonas Enkerud en god skuddmulighet fra drøyt 20 meter. Det løste han med bravur – for ballen ble limt opp i motsatt hjørne til 3–0.

Kanonkule

Kampens fjerde scoring kom etter en drøy time spilt. Kampens store spiller, Benjamin Faraas, bestemte seg for å klinke til fra 25 meter. Han gikk for gull og traff brutalt rent. Lærkula suste inn i krysset til HamKams fjerde og 17-åringens tredje. Hat-tricket var med det komplett.

Eliteseriegjestene fortsatte å kjøre over Mjølner med én mann mer på banen. Mulighetene kom som perler på en snor, og etter hvert ble kampen lang for Narvik-laget.

Innbytter Rasmus Wiedesheim-Paul havnet på scoringslisten etter en vakker, men heldig målgivende pasning fra Kristian Lønstad Onsrud. Sistnevnte satte bredsiden til for å skyte fra drøyt 20 meter, men istedenfor falt ballen perfekt i beina til sin svenske angrepskamerat. Svensken satte ballen kontrollert i nota til 5–0.

Men i denne kampen var det likevel en 17-åring fra Flisa som spilte hovedrollen. Da under ti minutter gjensto av kampen ble han spilt elegant gjennom til venstre alene med keeper. Faraas hadde for lengst vist at han vet hvor målet står, og gjorde ingen feil denne gangen heller. Ballen gikk i mål nok en gang til hans fjerde og HamKams sjette scoring.

2005-modellen har allerede vekket oppsikt i storklubber. HA-sporten hadde for en stund siden nyheten om at Club Brügge hadde vært til stede på flere HamKam-kamper med representanter for å følge ungguttens prestasjoner. Ajax har også vist interesse for juvelen.

Det er all grunn for å tro at talentspeiderne likte det de så torsdag.

Voldsomme tall

Wiedesheim-Paul og Enkerud rakk å legge på til 7–0 og 8–0 for HamKam før kampen var ferdigspilt. Scoringene rant etter hvert inn for Jakob Michelsens mannskap, som tok seg komfortabelt videre til neste cuprunde.